WPML not installed and activated.

Vakantiehuis

Date: maart 26, 2000 Category: ,

Een vakantiehuis is wat anders dan je ‘gewone’ huis. In je vakantiehuis wil je, meer nog dan thuis, lekker kunnen ontspannen. Daarnaast mogen vakantiehuizen meestal door beperkingen vanuit de overheid niet te groot worden. De meeste vakantiehuizen zijn daarom klein, maar fijn.

De bewoners van dit vakantiehuis willen zoveel mogelijk genieten van de natuur rondom het vakantiehuis en zo weinig mogelijk worden afgeleid. De tuin van de woning is afgescheiden van de weg. De woning voorziet zelf in zijn energiebehoefte. Dit kan dankzij een zeer goed geïsoleerd dak, gevel en glaspartij. Maar ook omdat de gevel gericht is op de zon: in het voor en najaar warmt de zon het huis op via het grote glasoppervlak op het zuiden. Dankzij dit enorme glasoppervlak is het natuurgebied goed te zien vanuit de woonkamer en keuken.

Wensen en eisen

“De bewoners van dit vakantiehuis willen zoveel mogelijk genieten van de natuur rondom het vakantiehuis en zo weinig mogelijk worden afgeleid.”

Grandioos uitzicht vanuit de woonkamer

De omgeving speelt de hoofdrol in het interieur

Een energiezuinig huis

Het huis is een passiefhuis en is extreem goed geïsoleerd

Zoveel mogelijk leefruimte

Dankzij een slimme indeling en zo weinig mogelijk muren

Eénlaags met twee slaapkamers

De kinderslaapkamer bevindt zich in een entresol

“De woning heeft een v-vormig dak: hierin zijn de zonnepanelen en zonnecollectoren mooi weggewerkt.”

Het vakantiehuis heeft een opvallend v-vormig dak: hierin zijn de zonnepanelen en de zonnecollectoren mooi weggewerkt. De oriëntatie op de zon is optimaal, maar vanaf de grond zijn de zonnepanelen en de collectoren niet te zien. Op de plaats waar het dak het hoogst is, is ruimte voor een entresol met extra slaapruimte. Door het V-vormige dak heeft de woonkamer een royale verdiepingshoogte van 4 meter op het hoogste punt. Dankzij de combinatie van veel lichtinval door het dakraam, de hoge glaspartij en de hoge plafonds heeft het vakantiehuis ondanks de kleine afmetingen een heel licht en ruim interieur.

De woning is te koop en kan, eventueel met aanpassingen op basis van uw persoonlijke voorkeuren, voor u gebouwd worden op uw eigen kavel binnen een bestemmingsplan voor recreatiewoningen. Wilt u meer weten over deze vakantiewoning? Of wilt u weten hoe Meneer Helderder u kan helpen bij het realiseren van uw droomhuis? Neem contact op of maak een vrijblijvende afspraak voor meer informatie.