Energiescan

Geen energierekening meer betalen – dat wil toch iedereen? Als u grote verbouwings- of renovatieplannen heeft kan dat. Met een energiescan krijgt u antwoord op de vraag met welke verbouwingsmaatregelen uw huis veel energiezuiniger èn comfortabeler wordt. Een gewone verbouwing wordt dankzij de energiescan gecombineerd met energiebesparende maatregelen. 

Na een grote verbouwing profiteert u van een mooier huis zonder energierekening. Zo’n huis wordt ook wel een nul-op-de-meter woning of energieneutrale woning genoemd. Het verdwijnen van de energierekening bekostigt een groot deel van de verbouwing. Als u kleinere verbouwingsplannen heeft is het niet mogelijk om uw huis energierekeningloos te maken. In dat geval ontwerpt Meneer Zuiniger een verbouwing met een energiebesparing van 40 tot 80%, waarmee uw maandelijkse energielasten ook flink omlaag gaan.

Een energiezuinige verbouwing is voor u niet ingewikkelder dan een gewone verbouwing. Dankzij de energiescan die alles voor u inzichtelijk maakt.

Voorbeeld van maatregelen die zijn nodig om 40%, 60%, 80% of 100% energiebesparing te behalen bij een jaren ’60 rijtjeshuis.

Voor wie is de energiescan?

De energiescan is bedoeld voor huiseigenaren die al verbouwingsplannen hebben voor hun huis. Hierbij kunt u denken aan vergroten van een huis, de indeling van het huis veranderen of het renoveren van de gevel en het dak van het huis. Als u woont in een huis dat gebouwd is voor 1990 dan is de grootste besparing te behalen op de energierekening. Maar ook een nieuwer huis kan met extra maatregelen de energierekening nog verder omlaag. Meneer Zuiniger helpt u bij het integreren van de energiebesparende maatregelen in de verbouwing. Bij een kleine verbouwing kunnen al veel energiebesparende maatregelen genomen worden die zich terugverdienen.

Hoe werkt het?

Na een energiescan kunt u een energiebesparende verbouwing uitvoeren. Een energiebesparende verbouwing verloopt bijna hetzelfde als een gewone verbouwing. Het verschil is dat er na het maken van een energiescan extra energiebesparende maatregelen geïntegreerd worden in het ontwerp van uw verbouwing. Daarnaast maakt Meneer Zuiniger tijdens het uitwerken van de verbouwing extra berekeningen om te toetsen of de beloofde energiebesparing van 40%, 60%, 80% of 100%  gehaald gaat worden. Tijdens de bouw houdt Meneer Zuiniger extra toezicht op de plaatsing van het isolatiemateriaal, de installaties en de kozijnen. Er zal gewerkt worden met een bouwbedrijf met ervaring in het bouwen van energiezuinige gebouwen.

Stappenplan

Vrijblijvend spreekuur

U legt tijdens een vrijblijvend spreekuur aan Meneer Zuiniger uit wat uw woonwensen zijn. U vertelt daarbij hoeveel gas u jaarlijks verstookt en hoeveel elektriciteit u verbruikt. Meneer Zuiniger schat tijdens dit gesprek in hoeveel energie u kunt besparen na de verbouwing en welke maatregelen hier waarschijnlijk voor nodig zijn. Zo kunt u aftasten waarmee u energie kunt besparen en of een energiebesparende verbouwing wat voor u is. Vrijblijvende adviesgesprekken worden aangeboden op diverse plaatsen in de Randstad, u kunt hier kijken of er een spreekuur is bij u in de buurt. Als de lokatie of het tijdstip van het spreekuur u niet schikt kunt u via de contactpagina een vrijblijvende afspraak maken bij u thuis.

Energiescan

Als u na het vrijblijvende gesprek enthousiast bent geworden en de ambitie heeft om 60% of meer te besparen op de energierekening dan kunt u gebruik maken van de energiescan. Samen met een gecertificeerd energieadviseur komt Meneer Zuiniger uw huis bekijken. Er wordt onderzocht hoe de bouwkundige staat van uw huis is en waar de meeste energie bespaard kan worden. Na de energiescan is duidelijk welk energiebesparingsplan het best is bij u past en wat de kosten van de verbouwing zijn. De energieadviseur adviseert u ook over lokale en landelijke subsidies waarmee uw verbouwing nog voordeliger wordt.

Ontwerp en uitvoering van een energiebesparende verbouwing

Na het spreekuur en de energiescan volgt Meneer Zuiniger samen met u de gebruikelijke stappen van een verbouwing, waarbij het besparingsadvies van de energiescan wordt toegepast in het ontwerp van uw verbouwde huis. Daarnaast wordt er ook een gedetailleerde energieberekening gemaakt. Deze berekening rekent uit hoeveel de jaarlijkse besparing op gas en elektriciteit is na de verbouwing. Wilt u meer weten over de stappen die u doorloopt tijdens een verbouwing? Kijk dan op de pagina stappenplan verbouwing.

 

Ontwerp en uitvoering van een energiebesparende verbouwing

kosten_meneer_zuiniger_excl kosten ideefase

 

Copyright [2014] | Meneer Helderder werkplaats voor architectuur