WPML not installed and activated.

Stappenplan aanbouw

Is u uw huiskamer te klein, of wilt u een grotere keuken? En heeft u een eigen tuin? Dan is een aanbouw een manier om extra ruimte te krijgen voor een grotere keuken of een ruimere zithoek. Hoe zorgt u ervoor dat de uitbouw goed past bij uw huis? En waarmee maakt u de uitbouw mooi één geheel met de tuin? Gelukkig hoeft het niet moeilijk te zijn.

Meneer Helderder maakt het u makkelijker om een bijzondere en bijpassende uitbouw uit te kiezen en te bouwen bij uw huis. Middels 3d visualisaties tijdens een 3d workshop bij u thuis krijgt u vooraf een goed beeld van wat er mogelijk is. Voorbeelden van uitbouw visualisaties kunt u bekijken in het blog […]. Zoals u gewend bent van Meneer Helderder is er een duidelijk stappenplan waarbij uw wensen stap voor stap gestalte krijgen in een droomuitbouw.

1 Orienteren en adviesgesprek

Vraag de brochure met catalogus aanbouwen aan bij Meneer Helderder werkplaats voor architectuur. Kies de uitbouw die u mooi vindt. Kunt u nie kiezen? Stel dan uw persoonlijke top 3 op. Achterin de brochure staat een checklist: kies de materialen die u mooi vindt en kies de kozijnen u mooi vindt. Zo ontdekt u uw persoonlijke smaak qua materialen en bouwstijl voor de uitbouw. De brochure bereidt u voor op het adviesgesprek.

_

Neem contact op met Meneer Helderder om een afspraak te maken. Ter voorbereiding op de afspraak stuurt u een plattegrond van uw huis, foto’s van uw huis en de checklist uit stap 1. Meneer Helderder bereidt een afspraak met u voor waarbij hij de gekozen catalogusuitbouw in een 3d tekening combineert met uw huis. De keuzes die u maakt zijn niet bindend, maar vormen gespreksstof voor het adviesgesprek met een architect van Meneer Helderder werkplaats voor architectuur.

_

Tijdens de vrijblijvende afspraak luistert Meneer Helderder naar uw wensen en adviseert hij u over de afmetingen van de uitbouw en de indelingsmogelijkheden van de begane grond van uw huis. Dit doet Meneer Helderder middels 3d beelden en plattegrondschetsen zodat u een goed beeld krijgt van wat mogelijk is. Meneer Helderder adviseert u ook hoe de uitbouw mooi past bij uw huis. Na stap 1 heeft Meneer Helderder genoeg info om een offerte op maat te maken voor het leveren van tekeningen voor de uitbouw.

2 Ideeënfase met 3d workshop

Nadat u akkoord gaat met de offerte maakt Meneer Helderder een meer gedetailleerde 3d tekeningen van uw huis en de uitbouw. Hiervan stuurt hij hiervan een plattegrond, een gevelimpressie en interieurimpressie naar u op ter voorbereiding op de 3d workshop. Tijdens de afspraak bij u thuis nemen we de details van de uitbouw door en adviseert Meneer Helderder u over de materialen en kleuren voor de buitenkant van de aanbouw. Meneer Helderder neemt de gevelmaterialen en kleurstalen mee om dit met u af te stemmen. Tijdens de 3d workshop verandert Meneer Helderder het ontwerp ter plaatse op basis van uw aanwijzingen. U ziet het resultaat van uw keuzes direct op het scherm in 3d. Bevalt het resultaat niet? Dan past Meneer Helderder dit ter plaatse aan.

3 Bouwtekeningen

Meneer Helderder perfectioneert de tekeningen op basis van uw inbreng tijdens de 3d sessie van stap 2 en stuurt de tekeningen naar de constructeur die de constructie berekent. Als de constructieberekeningen, alle tekeningen en de technische omschrijving klaar zijn stuurt Meneer Helderder de documenten naar u op per mail. Op basis van deze tekeningen schakelt u zelf een lokale aannemer in die de aanbouw voor u bouwt. Als u meer ontzorging wenst begeleidt Meneer Helderder u voor een meerprijs ook bij de zoektocht naar een aannemer en helpt hij u met bouwbegeleiding tijdens de bouw.

Resultaat

Het resultaat is een high end aanbouw die perfect past bij uw huis en bij uw persoonlijke woonwensen. Mooie kozijnen geven de woonkamer een nieuwe look en het ontwerp van de uitbouw is geen “10 in een dozijn”, maar ziet er bijzonder uit dankzij de frisse blik van een architect die ervoor zorgt dat de uitbouw perfect bij uw huis past. De uitbouw voldoet aan de strenge isolatie-eisen: ondanks de uitbouw verliest de woning weinig warmte in de winter. Indien gewenst kunt u de uitbouw in een fabriek laten bouwen zodat uw tuin niet maandenlang een bouwput is: de overlast van de bouwwerkzaamheden zijn dan meestal beperkt tot slechts één week.

Architectenkosten

Meneer Helderder biedt ontwerpen voor uitbouwen aan voor een scherpe vaste prijs indien u een keuze kunt maken uit één van de standaard uitbouwen in de brochure. In dit geval is duidelijk hoeveel tijd Meneer Helderder nodig heeft om u te adviseren over het ontwerp van uw droomuitbouw. De architectenkosten en constructeurskosten zijn in dit geval €4725,- inclusief btw. U krijgt hiervoor een aanbouw van 2,5 meter diep, 5 meter breed en 3 meter hoog. Daarbij kunt u een keuze maken uit het kozijnengamma en de materialen achterin de brochure. Wilt u een grotere uitbouw, een extra lichtkoepel, een constructieve muurdoorbraak of gebruik maken van andere materialen dan vermeld in de brochure? Dan maakt Meneer Helderder een offerte op maat omdat hij meer tijd kwijt is aan het tekenwerk. Daarnaast is het mogelijk dat de prijs van de constructeur hierdoor ook hoger uitvalt. Hierover geeft de offerte vooraf duidelijkheid. Nieuwsgierig geworden? Vraag de brochure aan of maak direct een vrijblijvende gratis adviesafspraak met Meneer Helderder werkplaats voor Architectuur. Of bekijk een aantal voorbeelden van door Meneer Helderder ontworpen uitbouwen in dit blog.