WPML not installed and activated.

Stappenplan aanbouw

Is u uw huiskamer te klein, of wilt u een grotere keuken? En heeft u een eigen tuin? Dan is een aanbouw een manier om extra ruimte te krijgen voor een grotere keuken of een ruimere zithoek. Hoe zorgt u ervoor dat de uitbouw goed past bij uw huis? En waarmee maakt u de uitbouw mooi één geheel met de tuin? Gelukkig hoeft het niet moeilijk te zijn.

Meneer Helderder maakt het u makkelijker om een bijzondere en bijpassende uitbouw uit te kiezen en te bouwen bij uw huis. Middels 3d visualisaties tijdens een 3d workshop bij u thuis krijgt u vooraf een goed beeld van wat er mogelijk is. Voorbeelden van uitbouw visualisaties kunt u bekijken in het blog “Laat je inspireren op basis van eerdere uitbouwontwerpen van Meneer Helderder“. Zoals u gewend bent van Meneer Helderder is er een duidelijk stappenplan waarbij uw wensen stap voor stap gestalte krijgen in een droomuitbouw.

1 Orienteren en adviesgesprek

Kijk in het blog over uitbouwen van Meneer Helderder, op pinterest en internet rond naar inspiratie van uitbouwen. Kies daaruit een aantal opties van uitbouwen die u mooi vindt. En stel uw persoonlijke top 3 op. Bedenkt ook welke materialen u mooi vindt en kies welk kozijntype u mooi vindt. Zo ontdekt u uw persoonlijke smaak qua materialen en bouwstijl voor de uitbouw. Denk ook al na over hoe u de extra ruimte wenst te gebruiken. Deze informatie deelt u met Meneer Helderder.

_

Neem contact op met Meneer Helderder om een afspraak te maken. Ter voorbereiding op de afspraak stuurt u een plattegrond van uw huis, foto’s van uw huis en uw favoriete uitbouwen uit stap 1. Daarnaast is het van belang dat u een lijst met Must-haves en Wanna-haves opstelt. Meneer Helderder bereidt op basis hiervan een afspraak met u voor. De keuzes die u maakt zijn niet bindend, maar vormen gespreksstof voor het adviesgesprek met een architect van Meneer Helderder werkplaats voor architectuur.

_

Tijdens de vrijblijvende afspraak luistert Meneer Helderder naar uw wensen en adviseert hij u over de afmetingen van de uitbouw en de indelingsmogelijkheden van de begane grond van uw huis. Zo ontstaat een eerste beeld van wat mogelijk is. Meneer Helderder adviseert u ook hoe de uitbouw mooi past bij uw huis. Na deze stap heeft Meneer Helderder genoeg info om een offerte op maat te maken voor het leveren van een ontwerp en tekeningen voor de uitbouw.

2 Ideeënfase met 3d workshop

Nadat u akkoord gaat met de offerte maakt Meneer Helderder een meer schetsplattegrondtekeningen van uw huis met de uitbouw. Hij stuurt een plattegrond, een gevelimpressie en interieurimpressie naar u op ter voorbereiding de eerste afspraak. Tijdens deze afspraak nemen we het schetsontwerp van de uitbouw door. Na uw akkoord werkt hij dit verder uit en tijdens een volgende afspraak adviseert Meneer Helderder u over de materialen en kleuren voor de buitenkant van de aanbouw. Meneer Helderder neemt de gevelmaterialen en kleurstalen mee om dit met u af te stemmen. Tegen meerkosten maakt Meneer Helderder ook een 3d tekening van de uitbouw en een ontwerp van het interieur. Nadat u akkoord bent met het ontwerp werkt Meneer Helderder uw plannen verder technisch uit.

3 Bouwtekeningen

Meneer Helderder perfectioneert de tekeningen op basis van uw inbreng van stap 2 en stuurt de tekeningen naar de constructeur die de constructie berekent. Als de constructieberekeningen, alle tekeningen en de technische omschrijving klaar zijn stuurt Meneer Helderder de documenten naar u op per mail. Op basis van deze tekeningen schakelt u zelf een lokale aannemer in die de aanbouw voor u bouwt. Als u meer ontzorging wenst begeleidt Meneer Helderder u voor een meerprijs ook bij de zoektocht naar een aannemer en helpt hij u met bouwbegeleiding tijdens de bouw.

Resultaat

Het resultaat is een high end aanbouw die perfect past bij uw huis en bij uw persoonlijke woonwensen. Mooie kozijnen geven de woonkamer een nieuwe look en het ontwerp van de uitbouw is geen “10 in een dozijn”, maar ziet er bijzonder uit dankzij de frisse blik van een architect die ervoor zorgt dat de uitbouw perfect bij uw huis past. De uitbouw voldoet aan de strenge isolatie-eisen: ondanks de uitbouw verliest de woning weinig warmte in de winter. Indien gewenst kunt u de uitbouw in een fabriek laten bouwen zodat uw tuin niet maandenlang een bouwput is: de overlast van de bouwwerkzaamheden zijn dan meestal beperkt tot slechts één week.

Architectenkosten

Meneer Helderder biedt u een ontwerp voor een uitbouw vanaf €4725,- inclusief btw. Denk hierbij aan een aanbouw van 2,5 meter diep, 5 meter breed en 3 meter hoog aan de achterzijde van de woning. Vaak leidt het bouwen van een uitbouw tot een grotere verbouwing aan het interieur. Daardoor duiken er bijkomende vragen en verbouwkosten op die u niet makkelijk kunt overzien. Om de mogelijkheden en bijbehorende kosten voor u te onderzoeken en beheersbaar te houden biedt Meneer Helderder het ontwerp van uw plannen gefaseerd aan. De eerste stap is daarbij cruciaal om te ontdekken wat de verbouwingsomvang en de bijbehorende verbouwkosten zijn. In de eerste fase krijgt u een schetsontwerp met bijhorende ruwe bouwbegroting en een overzicht van de architectenkosten en diensten. De kosten van deze eerste stap zijn €1150,- inclusief btw en kunt u aftrekken van de kosten in de volgende fases indien u Meneer Helderder inschakelt voor verdere uitwerking. Nieuwsgierig geworden? Vraag de brochure aan of maak direct een vrijblijvende gratis adviesafspraak met Meneer Helderder werkplaats voor Architectuur. Of bekijk een aantal voorbeelden van door Meneer Helderder ontworpen uitbouwen in dit blog.