WPML not installed and activated.

Meneer Helderder is duidelijk over kosten

Bouwen is een ingrijpende gebeurtenis waar u veel woongenot voor terug krijgt. De bouwkosten lijken vaak ondoorzichtig en onvoorspelbaar, maar zijn voor een architectenbureau goed te overzien. Als u iets gaat bouwen krijgt u te maken met verschillende kosten: allereerst zijn er natuurlijk de bouwkosten, deze kosten slokken het leeuwendeel van uw budget op. Kiest u voor veel woonoppervlak en dure afwerkingen dan zijn de bouwkosten hoger, kiest u voor minder woonoppervlak en materialen die meer gangbaar zijn dan bent u voordeliger uit. De bouwkosten worden tijdens het project voor u begroot en getoetst aan uw budget. Naast de bouwkosten is er ook nog sprake van grondkosten, btw kosten en bijkomende kosten.

Meneer Helderder helpt u om deze kosten te overzien, zodat u zeker weet dat uw bouwproject binnen uw budget blijft. Ook over de architectenkosten wordt op voorhand duidelijkheid gegeven. Het hele pakket van ontwerp tot technische werkbeschrijving wordt voor u uitgevoerd voor een vooraf opgegeven prijs, zodat u van tevoren weet welke kosten u kwijt bent aan uw architect. Wat u hiervoor terugkrijgt is een zorgeloze bouw van uw huis, waarin u geholpen wordt om alles eruit te halen wat er binnen het door u gestelde budget in zit. En wat ook prettig is, is dat u één onafhankelijk persoon voor u fungeert als architect, adviseur, vraagbaak en huizenbouwspecialist in één.

Verbouwing/ renovatie

 

Verbouwing of renovatie van uw huis

U wordt bij uw verbouwing begeleid van Droomfase tot Bouwfase. Daarnaast wordt er nazorg verleend om er zeker van te zijn dat u met veel plezier in uw vernieuwde huis kunt wonen. Meneer Helderder geeft graag van tevoren duidelijkheid over de kosten van zijn diensten bij een verbouwing. De kosten van een verbouwing hangen af van de hoeveelheid werk die aan uw verbouwing wordt besteed. De Droomfase en de Ideeënfase worden meestal aangeboden voor dezelfde prijs, maar in de daaropvolgende fasen hangt de prijs af van de complexiteit van de verbouwing. De hieronder gestelde prijzen voor de daaropvolgende fasen zijn een indicatie van de kosten. Als u wilt weten in welke verbouwingscategorie u valt kunt u vrijblijvend een afspraak maken voor een gesprek met Meneer Helderder werkplaats voor architectuur.  

meer lezen
Nieuwbouw

 

Nieuwbouwhuis op een kavel

De meeste zelfgebouwde woningen zijn niet in een paar maanden klaar. Er is veelal 2 jaar nodig van de eerste schets tot oplevering. In de eerste fasen, de Droom- en Ideeënfase,  worden voor een vaste prijs drie schetsontwerpen gemaakt voor uw woning. Zo weet u vooraf hoeveel geld u kwijt bent voor het maken van een ontwerp van uw droomhuis. De ontwerpen worden in 3D – fotorealistisch – aan u gepresenteerd. Als u een keus hebt gemaakt wordt één ontwerp aangepast aan uw wensen en nog verder uitgewerkt: dit is de Realisatiefase. De architectenkosten in de Realisatiefase voor de bouw van een nieuwbouwwoning verschillen nogal. Hoe ingewikkelder de opdracht, des te meer uren zal de architect logischerwijs aan de opdracht spenderen. De totaalprijs van het ontwerp en de bouw van uw huis hangt dus uiteindelijk af van het woningtype en de grootte van de woning. Maar ook van het gemak waarmee een vergunning verkregen wordt, het afwerkingsniveau en de complexiteit van de technische uitwerking van de woning. De tabel geeft u een indicatie van de architectenkosten in de Realisatiefase. In de Bouwfase krijgt u ondersteuning van Meneer Helderder. De aannemer heeft in deze fase voldoende informatie om de woning voor u te bouwen. Meneer Helderder kan in dit stadium voor u toezicht houden en de directie voeren.

Energiescan

Energiescan en energiebesparende verbouwing

Eerst komt u op gesprek op het gratis spreekuur of komt Meneer Zuiniger bij u thuis om gratis en vrijblijvend met u te spreken over uw verbouwingsplannen. Tijdens dit gesprek tast u met Meneer Zuiniger af energiescan en een energiebesparende verbouwing zinvol is voor u. Als u overtuigd bent van de mogelijkheden wordt er een energiescan gedaan: uw huis wordt helemaal doorgelicht op bouwkundige gebreken en energieverbruik. Er zal ontdekt worden waar de grootste besparing te verwachten valt en u krijgt advies wat deze maatregelen kosten. Na de energiescan kunt u de besparingsmaatregelen laten uitvoeren door een aannemer, maar u kunt ook een volledige verbouwing laten ontwerpen door Meneer Helderder. Zo weet u zeker dat de maatregelen op een mooie manier worden geïntegreerd in uw huis. De kosten van de Droomfase, Ideeënfase, Realisatiefase en Bouwfase van een energiebesparende verbouwing kost hetzelfde als een ‘standaard’ verbouwing. kosten_meneer_zuiniger_excl kosten ideefase

Naast de vaste projectkosten rekent Meneer Helderder ook reiskosten die afhankelijk zijn van de lokatie waar u woont of waar u wilt bouwen. Als u woont in de postcodegebieden 1000 tot en met 1500 of in de postcodegebieden 2000 tot en met 2100 dan rekent Meneer Helderder geen reiskosten. Woont u buiten deze postcodegebieden dan rekent Meneer Helderder een reiskostenvergoeding. Hoeveel dit is, is afhankelijk van waar u woont. Meneer Helderder rekent de reiskosten van tevoren uit en legt deze aan u voor. Voor een vrijblijvende kennismaking betaalt u helemaal niets, dus ook geen reiskosten.