WPML not installed and activated.

Stappenplan renovatie/verbouwing

Vindt u uw huidige woning iets te klein geworden en ziet u nergens uitbreidingsmogelijkheden? Vindt u uw huis te donker en wilt u de indeling wijzigen? Of heeft u een ander probleem met uw huis? Geen nood, er is meer mogelijk met uw huis dan u denkt. Met een kleine verbouwing kunnen al grootse resultaten worden bereikt.

1 Droomfase

U vindt een aantal dingen niet goed aan uw huidige huis. In de droomfase zet u samen met uw architect op papier wat u wilt veranderen. Er wordt een wensenlijst en een moodboard samengesteld. Een moodboard is een overzicht van voorbeelden van huizen en interieurs die u aanspreken. U wordt hierbij geholpen met een digitaal fotoalbum met voorbeeldhuizen, samengesteld door Meneer Helderder werkplaats voor architectuur. Uit een veelheid aan foto’s selecteert u wat absoluut niet mag ontbreken in uw droomwoning. Om er zeker van te zijn dat uw dromen ook daadwerkelijk uit kunnen komen wordt in dit stadium ook beoordeeld of uw plannen realistisch zijn ten opzichte van het gestelde budget en de bouwregelgeving.

2 Ideeënfase

In de ideeënfase tovert Meneer Helderder uw huidige huis op papier om in een droomhuis. Om u goed te laten zien wat er allemaal mogelijk is met uw huis worden er drie verschillende ontwerpen gemaakt, zodat uw woondroom er zeker bij zit. De drie ontwerpen worden met 3D-tekeningen aan u gepresenteerd samen met impressies van het interieur. Zo wordt meteen duidelijk hoe de binnenkant en de buitenkant van de woning er na de verbouwing uit ziet. U krijgt een A3 boekje van de drie ontwerpen zodat u de mogelijkheden op uw gemak kunt bekijken voordat u een keuze maakt. Er wordt ook een raming van de bouwkosten gemaakt. Zo weet u zeker dat er een betaalbaar ontwerp bij zit waarmee u verder kunt naar de realisatiefase.

3 Voorbereidingsfase

Nadat u gekozen heeft voor één van de drie ontwerpen zal de aannemer heel nauwkeurig moeten weten wat er aan uw huis veranderd moet worden. Meneer Helderder schrijft een bestek en er worden bestektekeningen gemaakt in nauw overleg met u. Meneer Helderder adviseert u tijdens het schrijven van het bestek over de te kiezen afwerkingen en materialen. Bij het gereedkomen van het bestek wordt een definitieve kostenraming gemaakt. Als u tevreden bent met de plannen en de bijbehorende kostenraming wordt een aannemer gecontracteerd die het project voor u gaat bouwen volgens het bestek en voor een van tevoren afgesproken prijs.

4 Bouwfase

In de bouwfase heeft Meneer Helderder alle werkzaamheden overgedragen aan de aannemer. De aannemer moet de verbouwing uitvoeren volgens de overeenkomst (het bestek). In dit stadium wordt u niet aan uw lot overgelaten. Op uw verzoek kan tussentijds of bij oplevering worden gecontroleerd of de verbouwing uitgevoerd wordt volgens het bestek. Als er meer of minderwerk is dan wordt gecontroleerd of dit goed onderbouwd is en of de prijs klopt. Bij vragen kunt u antwoorden vinden bij uw architect. Zo weet u zeker dat u tijdens de bouw niet voor verrassingen komt te staan.

5 Nazorgfase

De aannemer heeft een aantal weken hard gewerkt om uw droomhuis te realiseren en waarschijnlijk mag het resultaat er zijn. U kunt na een paar weken afzien in de rommel nu echt gaan genieten van uw vernieuwde huis. Als u eenmaal in uw vernieuwde huis woont is Meneer Helderder erg benieuwd of u uw huis echt uw droomhuis is. Bent u ergens ontevreden over dan wordt bekeken wat eraan kan worden gedaan. Bij gebreken helpt Meneer Helderder bij het zoeken naar oplossingen. Vaak vallen gebreken nog binnen de garantie van de aannemer.