WPML not installed and activated.

Stappenplan nieuwbouw woning

Bij het bouwen van een nieuw huis komt veel kijken, maar dan heeft u ook de kans om helemaal opnieuw te beginnen. Dit is een unieke kans, die een gedegen aanpak vraagt! Meneer Helderder ontwerpt een huis waarin u zich echt thuisvoelt door goed te luisteren naar uw wensen en dromen.

1A Droomfase: oriënteren

Waarschijnlijk heeft u al ideeën over uw huis, of misschien vindt u het moeilijk om uit te leggen wat u precies wilt. In deze fase proberen we duidelijk te krijgen wat u wilt bouwen, wat u mooi vindt en welke dingen u praktisch vindt. Samen met uw architect gaat u op zoek naar huizen en interieurs die u aanspreken. Hiervoor kunt u gebruik maken van een enorm digitaal fotoalbum waarin u prachtige voorbeelden van huizen kunt bekijken. In deze fase vergaapt u zich aan de mogelijkheden en laat u zich inspireren zodat u steeds beter weet in wat voor huis u zich thuis voelt.

1B Droomfase: concreet worden

Dromen kunnen pas werkelijkheid worden als duidelijk is waar u van droomt. Meneer Helderder legt uw dromen vast op papier zodat hij ermee aan de slag kan om ze te verwezenlijken. In overleg met u wordt een ‘Dromen en Wensen’ boekje gemaakt: hierin staan de huizen en interieurs die u aanspreken. Er wordt beknopt omschreven hoe uw droomhuis eruit moet komen te zien, op welk kavel u gaat bouwen en wat uw budgettaire eisen zijn. Op basis van dit boekje is voor u en voor de architect duidelijk geworden hoe uw droomhuis eruit moet komen te zien.

2 Ideeënfase

In de droomfase is duidelijk geworden waar u van droomt. Met het resultaat hiervan gaat uw architect een huis ontwerpen dat ècht bij u past. In de ideeënfase wordt uw droom al een stuk concreter en krijgt het vorm in duidelijke tekeningen. Meneer Helderder zet zijn creativiteit en kennis in en bedenkt goede ideeën voor uw nieuwe huis. Om er zeker van te zijn dat uw droomhuis erbij zit worden daarom altijd drie verschillende ontwerpen gemaakt waaruit u kunt kiezen. U krijgt zo een volledig beeld van de vormgevings- en indelingsmogelijkheden van uw nieuwe huis, maar ook van de plaats van de ramen en mogelijke afwerkingen van de vloeren en de gevels. De ontwerpen worden aan u gepresenteerd in 3D-plattegronden en 3D impressies van de binnenkant en de buitenkant van het huis. Elk ontwerp is voorzien van een kostenraming. Pas als u een keus heeft gemaakt voor een ontwerp en hier 100% achter staat gaat u verder naar de realisatiefase. In deze fase komt de realisatie van uw droomhuis weer een stap dichterbij.

3 Voorbereidingsfase

In de vorige fase werd in grote lijnen duidelijk hoe uw droomhuis eruit komt te zien. In de realisatiefase zetten we de eerste stap richting realisatie. De constructie, de installaties en de bouwkundige details moeten verder worden uitgewerkt. Ook moeten de materialen worden gekozen waaruit uw huis wordt opgebouwd. Dit gebeurt in overleg tussen u, Meneer Helderder en bouwkundige adviseurs.

Als de technische uitwerking van uw huis klaar is vraagt Meneer Helderder een omgevingsvergunning aan. Na het verkrijgen van de omgevingsvergunning heeft u groen licht om uw huis te bouwen. Er wordt een aannemer gecontracteerd die uw huis bouwt voor een vooraf opgegeven prijs. Uw architect helpt u bij het beoordelen van de offerte van de aannemer en bij de overdracht van het ontwerp.

Vanaf het begin tot het eind van de realisatiefase zullen er heel veel keuzes gemaakt worden ten aanzien van uw huis. U moet vragen beantwoorden zoals: Welke tegels wilt u in de badkamer? Wilt u vloerverwarming of radiatoren? Worden uw kozijnen van hout of aluminium? Uw architect overlegt in deze fase intensief met u en helpt u bij het maken van keuzes door u goed voor te lichten over de mogelijkheden.

4 Bouwfase & nazorg

In de bouwfase zijn alle werkzaamheden overgedragen aan de aannemer. De aannemer moet uw huis uitvoeren volgens de overeenkomst (het bestek). In dit stadium wordt u niet aan uw lot overgelaten. Meneer Helderder houdt toezicht tijdens de bouw en bij vragen kunt u antwoorden vinden bij uw architect. Zo weet u zeker dat u tijdens de bouw niet voor verrassingen komt te staan. Na oplevering kijkt uw architect of de bouw is uitgevoerd volgens de overeenkomst en zullen eventuele gebreken opgelost worden zodat u nog jarenlang kunt genieten van uw droomhuis.