WPML not installed and activated.

Stappenplan verbouwing light

Speciaal voor wie een goed advies wil van Meneer Helderder, maar niet al te grote bouwplannen heeft is er de mogelijkheid om een verbouwingsadvies ‘light’ te vragen. Het verschil met een gewone verbouwing is dat de ingrepen niet te groot zijn zodat de kosten voor u beperkt blijven. Meneer Helderder bedenkt een paar frisse ideeën voor uw huis. De plannen worden met mooie 3D plattegronden en impressies aan u gepresenteerd en zijn relatief eenvoudig door uzelf uit te voeren of door een klein klusbedrijf. Omdat de ingrepen technisch, bouwkundig en constructief eenvoudig zijn blijven de architectenkosten en de uitvoeringskosten laag.

1 Droomfase

U vindt een aantal dingen niet goed aan uw huidige huis. In de droomfase zet u op papier wat u wilt veranderen. Er wordt een wensenlijst en een moodboard samengesteld. Een moodboard is een overzicht van voorbeelden van interieurs die u aanspreken. U wordt hierbij geholpen met een digitaal fotoalbum met voorbeeldhuizen, samengesteld door Meneer Helderder werkplaats voor architectuur. Om er zeker van te zijn dat uw dromen daadwerkelijk uit kunnen komen wordt in dit stadium ook beoordeeld of uw plannen realistisch zijn ten opzichte van het gestelde budget.

2 Ideeënfase

In de ideeënfase worden twee goede plannen bedacht waarmee uw huis met kleine aanpassingen flink wordt verbeterd. U kunt dankzij deze twee ontwerpen goed zien wat er allemaal mogelijk is met uw huis en omdat u kunt kiezen zit de ideale oplossing voor uw huis er zeker bij. De ontwerpen worden met 3D tekeningen aan u gepresenteerd samen met impressies van het interieur. Zo wordt meteen duidelijk hoe de binnenkant of de buitenkant van de woning er na de verbouwing uit komen te zien. Uiteraard wordt er ook een schatting van de bouwkosten gemaakt. Zo weet u zeker dat er een betaalbaar ontwerp bij zit waarmee u direct aan de slag kunt.

3 Bouwfase/ klusfase

Bij een verbouwing ‘light’ is de uitwerkfase meestal niet nodig. Er zijn namelijk geen vergunningen nodig en er is niets dat technisch berekend hoeft te worden. U kunt daarom met het ontwerp meteen de bouwfase in. Het ontwerp kunt u zelf bouwen of uitbesteden aan een klusjesman. In het laatste geval vraagt u een offerte op bij twee à drie klusbedrijven op basis van de 3D tekeningen die zijn gemaakt door Meneer Helderder. Het is verstandig om op basis van de offerte te bespreken hoe de opdracht gerealiseerd gaat worden. Zo weet u zeker dat de opdracht goed begrepen wordt door de klusjesman. 

4 Oplevering & nazorg

In de cartoon ziet u een voorbeeld van een verbouwing ‘light’. Het interieur is met kleine ingrepen flink veranderd. Als u even niet meer weet wat u met een ruimte in uw huis kunt doen dan is een verbouwing ‘light’ uitermate handig. Bij een verbouwing ‘light’ wordt ook een kleuradvies gegeven voor de woning en desgewenst ook een advies gegeven voor de afwerking van de vloer, deuren & sanitair. Na oplevering hoort Meneer Helderder graag of u blij bent met de zelf gerealiseerde verbeteringen.

Wat krijgt u?

Verbouwing 'light' =

  • Een nieuwe indeling voor de leefkeuken
  • Het optisch vergroten van de woonkamer door de indeling aan te passen
  • Meer licht door glazen wanden tussen kamers
  • Een slim ingedeelde badkamer om ruimte te besparen
  • Meer bergruimte creeëren dankzij een handige indeling met inbouwkasten
  • Het samenvoegen of opsplitsen van kamers
  • …et cetera