Inrichting huis Saskia

Client: Saskia Date: februari 27, 2017 Category: ,

Saskia is geen onbekende van Meneer Helderder. Eerder heeft hij haar al voorzien van een paar adviezen om haar stadsappartement met kleine slimme ingrepen te restylen. Nu zijn we 3 jaar verder en verhuist ze van de drukte van Amsterdam naar Hoofddorp om hier de ruimte op te zoeken: een rijtjeshuis met een tuin, ruime woonkamer en een keuken die uitkijkt op een weilandje. Saskia heeft besloten om bij deze nieuwe start de boel wat grondiger aan te pakken.

Saskia vond haar vorige huis heel fijn ingericht, de indeling en kleurstelling bevielen haar goed. Toch mag het nu echt heel anders. Een aantal dingen staat al vast: de grenen vloer moet erin blijven, de keuken moet erin blijven en ze is verliefd op cognac-leren banken. En net als in het vorige huis speelt kunst een grote rol: haar favoriete kunst plaatst ze graag op prominente plaatsen in het huis. Verder verhuist ze veel dingen niet mee: de bank gaat naar de kringloop, de eettafel geeft ze weg en de bijbehorende stoelen ook.

Wensen en eisen

 

“Mijn smaak is erg verandert afgelopen 4 jaar. Dit huis mag heel anders ingericht worden dan mijn vorige huis.”

Een houtkachel in de woonkamer

Ik wil een houtkachel voor gezelligheid en sfeer op de koudere avonden.

Een ruimtelijke en stijlvolle inrichting

In de funda foto’s staan alle meubels tegen de wanden, dat oogt saai en ongezellig.

Hergebruik vloer en keuken

De huidige keuken en vloer hiervoor aanpassen aan de rest van het interieur.

Carte blanche qua meubels

Meubel uit vorige huis gaan weg, hiervoor wil ik nieuwe meubels inkopen.

 

Uitwerking

Bij het zien van de plattegrond zag Meneer Helderder direct 2 dingen die aangepakt moeten worden: de doorgang naar de keuken moet breder en de achterwand mag absoluut niet saai en wit blijven. Zo ontstaat er halverwege de woonkamer geen dode wand, maar een speelse en gezellige ruimte. De achterwand wordt voorzien van een modulaire houten kast. De rest van de woonkamer wordt logisch ingericht, waarbij de ene helft van de woonkamer duidelijk de looplijn is van keuken naar tuin. De andere helft bestaat uit twee  ‘eilanden’: een eiland om te loungen bij de houtkachel en een eiland om te eten. Bij de eettafel en boven het dressoir is een kunstmuur gemaakt. De vloer is ten slotte toch vervangen door een nieuwe vloer. Knoestig grenenhout bleek moeilijk mooi te krijgen met een nieuwe olielaag. Het resultaat is een stijlvol en speelt interieur met mooie, uitgesproken persoonlijke accenten.

Copyright [2014] | Meneer Helderder werkplaats voor architectuur