WPML not installed and activated.

Renovatie Villa Ankeveen

Date: 07/11/2019 Category: , ,

Aan de Ankeveense plassen woon je op een mooie plek met typisch Hollandse natuur in je achtertuin en de Randstad om de hoek. Op een kavel aan deze prachtige plassen staat een riante villa met een ruim opgezette indeling. De buitenkant van het huis is minder geslaagd. De smaak van de vorige eigenaar is niet de smaak van de nieuwe eigenaar: de traditionele vlakverdeling van zowel het glas als de deuren en de oubollige kleurstelling van het huis mogen worden ingeruild voor een modernistische look. Aan Meneer Helderder is gevraagd om het huis zonder een al te rigoureuze verbouwing een totaal nieuwe moderne look te geven.

Omdat de achterkant van het huis ook een facelift krijgt – en uitkijkt op de veenplassen – is Meneer Helderder gevraagd om hier een nieuwe riante veranda voor te ontwerpen die past bij het vernieuwde huis. Als de buitenkant er zo anders komt te zien dan kan de binnenzijde van de woning niet achterblijven. Een opgeruimde, strakke begane grond zonder al teveel tierelantijnen is het plan. De ruimtes mogen daarbij beter afgebakend worden, want de grote ruimte voelt wat verloren aan. Met de gewenste wijzigingen, zoals een nieuwe keuken, nieuwe vloer, een andere kamerdeur en het aanpassen van een aantal scheidingswandjes valt veel verbetering te bereiken.

Wensen en eisen

 

“Met cosmetische ingrepen aan de buitenkant en een interieurverbouwing binnen krijgt de woning een complete facelift”

Een facelift van het interieur

De keuken, woonkamer en hal krijgen een gewijzigde indeling en stijl.

Geef buitenkant een nieuwe uitstraling

De buitenkant van het huis krijgt een facelift van oubollig naar modern.

Een moderne maar warme look

Dit komt tot uiting in zowel de detaillering als het materiaalgebruik binnen en buiten.

Een veranda uitkijkend op de tuin

In deze brede veranda nemen we de bestaande erker op cosmetische wijze op.

 

Uitwerking

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Vivamus libero leo, pellentesque ornare, adipiscing vitae, rhoncus commodo, nulla. Fusce quis ipsum. Nulla neque massa, feugiat sed, commodo in, adipiscing ut, est. In fermentum mattis ligula. Nulla ipsum. Vestibulum condimentum condimentum augue. Nunc purus risus, volutpat sagittis, lobortis at, dignissim sed, sapien. Fusce porttitor iaculis ante. Curabitur eu arcu. Morbi quam purus, tempor eget, ullamcorper feugiat, commodo ullamcorper, neque. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Vivamus libero leo, pellentesque ornare, adipiscing vitae, rhoncus commodo, nulla. Fusce quis ipsum. Nulla neque massa, feugiat sed, commodo in, adipiscing ut, est. In fermentum mattis ligula. Nulla ipsum. Vestibulum condimentum condimentum augue. Nunc purus risus, volutpat sagittis, lobortis at, dignissim sed, sapien. Fusce porttitor iaculis ante. Curabitur eu arcu. Morbi quam purus, tempor eget, ullamcorper feugiat, commodo ullamcorper, neque.