WPML not installed and activated.

Verbouwing dijkhuis Broek in Waterland

 

Eind 2016 vroegen André en Christine mij of ik ze kon helpen bij het maken van een plan voor het verbouwen van hun huis. Daarbij willen ze alle verdiepingen flink onder handen nemen: de begane grond, de eerste verdieping en de zolder. Het huis heeft een enorm woonoppervlak: elke verdieping meet circa 85 vierkante meter. In elke hoek van het huis zijn ramen met uitzicht over de ringdijk en de omliggende weilanden.

André, Christine en hun zoons willen tijdens de verbouwing gewoon in het huis blijven wonen. Met zoveel ruimte is het geen probleem om een deel van het huis tijdelijk niet te gebruiken. De zolderverdieping staat leeg en wordt daarom eerst verbouwt. Hier komen 3 ruime slaapkamers, een badkamer, een toilet en een en-suite badkamer. Na oplevering komen de slaapkamers op de eerste verdieping leeg, waardoor er ruimte ontstaat om hiervan een mooie grote woonverdieping te maken. Het souterrain krijgt ook een facelift. De grootste ruimte moet een speel-, rommel- en hobbykamer worden. De noordelijke kamer wordt een logeerkamer en de extra keuken mag na een kleine facelift blijven waar die zit. Inmiddels is de zolder verbouwd en staat het verbouwen van de begane grond op de planning.

Wensen en eisen

“Eerst verbouwen we de zolder: deze verdieping moet modern worden met landelijke details. Vanwege de schuine wanden voorzien van (veel) inbouwkasten.”

Inrichten van de rommelzolder met slaapkamer

De enorme rommelzolder biedt voldoende ruimte voor 3 grote slaapvertrekken en twee badkamers, waaronder één en-suite badkamer.

De woonverdieping mag flink op de schop

Hierin willen we een grote open ruimte die toch deelbaar is. Zo onstaat een afsluitbare werkplek en ontstaan gezellige hoekjes.

Het souterrain wordt een hobby-, klus en speelruimte

Het souterrain is donkerder, daarom willen we hier niet teveel mee doen. We gaan het gebruiken als speel- en hobbyruimte voor alle gezinsleden.

Een luxe en-suite badkamer bij ons slaapvertrek

De hoofdslaapkamer willen we voorzien van een inloopbadkamer. De kinderen krijgen dan een eigen badkamer die tevens dienst doet als wasmachinehok.

Na zes maanden flink verbouwen is de zolderetage opgeleverd. De master bedroom is erg ruim geworden, en oogt niet hokkerig dankzij de grote dakramen en de lichte en-suite badkamer. Het lamelparket, die ook gebruikt is om de bovenzijde van het wastafelmeubel en de kasten af te werken, geeft de slaapvertrekken een luxe uitstraling. Binnenkort neemt de aannemer het balkon en de rest van de woning onder handen. Op de pagina hiernaast is al een impressie te zien van hoe het moet worden. Op de plek waar nu een keuken staat was is nu een (overbodig geworden badkamer). De drie slaapkamers die zich nu op de zolder bevinden kunnen weg om ruimte te maken voor een eethoek en studeerkamer, die beiden te zien zien op de impressie.