WPML not installed and activated.

Renovatie en uitbouw jaren ’20 huis Haarlem

 

In het noorden van Haarlem staat mooi jaren ’20 huis met karakteristieke details binnenin de woning. Het huis heeft een fraaie voorgevel met rijk houtwerk en recent gerenoveerd voegwerk en metselwerk. Net als de meeste andere oude huizen in deze buurt, is dit huis goed onderhouden. En met een klein plantsoentje voor is dit een droombuurt om te wonen. Het huis kijkt aan de achterkant uit op onbebouwd gebied. De achterzijde is daardoor een groene, stille oase wat uniek is voor een stadswoning. De tuin is royaal, doch de begane grond van het huis is aan de krappe kant. Dit is een goede reden om 4 meter bij te bouwen.

In het gamma van cataloguswoningen heeft Meneer Helderder een minimalistische uitbouw met een zeer ranke schuifdeur. Ardy en Myrthe vonden dat deze uitbouw het meest “classy” is voor dit mooie oude huis. Meneer Helderder heeft deze catalogusuitbouw als uitgangspunt genomen voor het ontwerp. De woning heeft mooie oude details die behouden moeten worden, namelijk de het glas in loodraam aan de straatkant, de terrazzo vloer in de hal en de oude klapdeuren tussen de vestibule en het trappenhuis. Daarnaast heeft de woning heeft een royale verdiepingshoogte van 3,0 meter. Er zijn ook nadelen aan dit huis: het interieur van de woning is aan de straatkant een klein beetje een pijpenla. En het huis is netjes opgeknapt van binnen, maar helaas past deze stijl niet helemaal bij de smaak van de nieuwe eigenaren van dit huis.

Wensen en eisen

 

“We willen een uitbouw en de gehele begane grond van het huis verbouwen inclusief de keuken.”

Authentieke details behouden

De glas in loodramen en granito vloer behouden en benadrukken in het nieuwe ontwerp.

Nieuwe plek voor de keuken

We willen 3D-advies over de mogelijkheden: wat is de beste positie voor de nieuwe keuken.

Uitbouw 4 meter diep

De uitbouw moet zo breed mogelijk ondanks de beperkingen van de twee uitbouwen van onze buren.

Modern Classy uitstraling

We willen een modern classy uitstraling met veel oog voor bijzondere oude details en nieuwe details.

 

“Eyecatcher in de verbouwde woning is de minimalistische schuifpui in de uitbouw: de aluminium delen zijn zo slank dat ze bijna nauwelijks in het oog springen.”

 

Uitwerking

Meneer Helderder heeft de keuken middenin de woning geplaatst in het smalste stuk, zodat de eettafel mooi bij het raam kan staan. In combinatie met het glas in loodraam ontstaat er zo een knusse en bijzondere eethoek. Aan de tuinkant gaat de L-vormige keuken over in een bar om ’s morgens gezellig aan te ontbijten of om op vrijdagavond een glaasje wijn te drinken tijdens het kokkerellen. Eyecatcher in de verbouwde woning is de minimalistische schuifpui in de uitbouw: de aluminium delen zijn zo slank dat ze bijna nauwelijks in het oog springen. Het uitzicht naar de tuin en het groen achter het huis is daardoor bijna onbelemmerd.