WPML not installed and activated.

Renovatie en uitbouw rijtjeshuis Amsterdam

Fotografie: Roos Aldershoff ©

Hoe bouw je je ideale huis? Nieuw laten bouwen of juist een ouder huis precies zo maken als jij het wilt? Daan en Esther kozen voor het laatste. Ze hebben een nieuw jaren ’50 huis gekocht in de Westelijke tuinsteden van Amsterdam en willen aan dit huis flink verbouwen om er hun droomhuis van te maken. Verbouwen kan geen kwaad, want het interieur van het huis is gedateerd, niet alleen qua keuken en sanitair, maar ook de elektra moet vervangen worden en er zijn wat problemen met het riool op de begane grond.

Dit is een goede reden om de binnenkant te strippen en goed onder handen te nemen. Zo kan de indeling van het huis ook aangepast worden: Daan en Esther houden namelijk niet van hokkerige kamers, maar van openheid en ruimte. Het uitzicht op het park speelt een grote rol voor de aanbouw en dakopbouw. Op glas aan de parkzijde van het huis mag daarom niet bezuinigd worden. Voor de woonkamer met aangrenzende leefkeuken zijn al een aantal ideeën om muren door te breken, maar voor de vormgeving van de aanbouw, opbouw en de inrichting van het nieuwe interieur, de badkamers en de keuken moet nog een plan gemaakt worden. De opdrachtgevers hebben mooie plannen. Aan Meneer Helderder is gevraagd om aan deze dromen gestalte te geven.

Wensen en eisen

 

“Wij hebben al wat ideeën voor ons huis, maar we hebben hulp nodig bij de uitwerking en bij het maken van keuzes.”

 

Een woonkamer die opener is en ruimer oogt

De keuken en de hal liggen apart van de woonkamer, deze ruimtes mogen hiervoor bij de woonkamer betrokken worden.

Veel meer extra ruimte

We willen 2 extra slaapkamers, een grotere woonkamer en een extra badkamer zodat er voldoende ruimte is voor het hele gezin.

Een en suite badkamer op de tweede verdieping

We willen een en suite badkamer met ligbad, direct aan onze slaapkamer, met mooi uitzicht over het park.

Modernisering van het huis

Het interieur, het sanitair en de elektra is oud en mag worden vervangen. Wel graag met oog de authentieke elementen in het huis.

Uitwerking

Voor de woonkamer heeft Meneer Helderder 3 inrichtingsmogelijkheden laten zien, inclusief 3 verschillend vormgegeven aanbouwen. Er is gekozen voor het interieur met een ruimte leefkeuken aan de tuinzijde en een knusse woonkamer aan de wegzijde. Een 2,5m brede muurdoorbraak met stalen pui tussen de woonkamer en de hal zorgt optisch voor meer ruimte en zicht op de mooie oude trap. De en suite badkamer is niet uitgewerkt als een typische badkamer met tegels op de muur, maar voorzien van een betonstuc wand. De houten vloer van het slaapvertrek loopt door in de badkamer: de grens tussen badkamer en slaapkamer vervaagt. Ter plaatse van de douche zorgen keramische tegels met een Portugees motief voor een mooie afwerking (die tevens waterdicht is). Deze Portugese tegels komen ook weer terug in een nisje bij de douche. Deze unieke materialen en bijzondere details maken het huis persoonlijk.

Lees in dit driedelig blog meer over het verbouwen van klushuizen.

.

Fotografie & copyright: Roos Aldershoff