WPML not installed and activated.

Renovatie en uitbouw jaren ’30 huis Amsterdamse Rivierenbuurt

Fotografie: Roos Aldershoff ©

Een huis met een tuin en twee woonetages vind je niet veel in Amsterdam. Zeker niet in de Rivierenbuurt. Robert en Anne Maurice kochten een jaren ’30 huis in de Amsterdamse Rivierenbuurt die beide heeft. Echter moest er wel flink aan verbouwd worden. Na 9 maanden ontwerpen, vergunningen aanvragen en bouwen met een meedenkende aannemer zijn Robert en Anne Maurice trots op hun ‘high-end’ verbouwde huis.

Robert en Anne Maurice willen echt een huis om trots op te zijn. Een modern en gezellig huis vol slimmigheden om het leven gemakkelijker te maken. Een huis met een ‘high-end uitstraling” die de beperkte ruimte slim benut. Ze hadden al helder voor ogen hoe het huis eruit moet komen te zien, maar schakelden hulp van Meneer Helderder in om hun plannen verder uit te werken, tot in de kleinste details op papier te zetten en de bouwwerkzaamheden in goede banen te leiden. Het ambitieniveau van de opdrachtgevers is hoog. Men wil het huis vergroten met een uitbouw, een slimme indeling met voldoende opruimmogelijkheden op de begane grond en een mooie keuken, mooie kasten en bijzondere details. Aan Meneer Helderder is gevraagd om aan deze dromen gestalte te geven en een goed plan op te stellen waarmee een aannemer aan de slag kan.

Wensen en eisen

 

“Wij willen flink verbouwen en hebben hulp nodig van iemand die ons daarbij ontzorgt.”

Een uitbouw en nieuwe indeling

De keuken is klein en ligt apart van de woonkamer, deze ruimte erbij halen maakt het huis optisch groter.

Een mooi royaal kookeiland

De keuken mag mooi royaal aanwezig zijn in de woning, uitgevoerd met lichte materialen en een betonnen blad.

Een high-end uitstraling

Het huis moet bijzonder worden met oog voor mooie materialen en details

Modernisering van het huis

Het interieur, het sanitair en de elektra is oud en mag worden vervangen.

 

Bij elke centimeter was Cliff betrokken. Daardoor zijn de ruimtes, de keuken en de stalen kozijnen mooi in balans. Wij zijn blij verrast dat het, zoals Meneer Helderder het heeft getekend, ook zo is geworden.  

 

Uitwerking

De chique uitbouw van 3,5 meter en een volledig veranderde inrichting van de begane grond zijn de meest opvallende veranderingen aan deze woning. Daarnaast is de woning nu energiezuinig doordat het huis is na-geïsoleerd en de woning wordt verwarmd met een energiezuinig verwarmingssysteem die (een deel van de) warmte opwekt met een warmtepomp die energie haalt uit buitenlucht. De begane grond van het huis onderging een totale metamorfose waarbij de architect bij elke centimeter betrokken was. De hele benedenverdieping ziet er nu opgeruimd en overzichtelijk uit: door de keuken centraal in de woning te plaatsen ontstaat er aan de straatkant een eethoek en een fijne lichte woonkamer aan de tuinkant. Alle kasten, keukenapparaten, het toilet, de meterkast en de wasmachineruimte zijn gegroepeerd rond de trap. Robert en Anne Maurice zijn trots op de ranke zwarte stalen pui naar de tuin. Hiervoor heeft Meneer Helderder meerdere ontwerpvarianten aangeleverd waardoor het eindresultaat hartstikke mooi is geworden en goed past bij het huis. De ruimtes, de keuken en de stalen kozijnen zijn mooi in balans. Robert en Anne Maurice zijn blij verrast dat het eindresultaat precies zo is geworden als Meneer Helderder heeft getekend. En dat gaandeweg niet is gebleken dat het niet mogelijk is om het ontwerp te realiseren. Als dit zo was geweest dan had dat zeker geleid tot stress, paniek en frustratie. Dankzij Meneer Helderder verliep het project efficiënt en zijn Robert en Anne Maurice goed ontzorgt en ziet het eindresultaat er “strak, mooi en gelikt uit”, aldus de opdrachtgevers.