WPML not installed and activated.

Vernieuwing keuken

Soms weet je echt niet wat je met een ruimte in je huis aan moet en heb je de frisse blik van een specialist nodig. Dit overkwam Gerrit en Barbara. De oude keuken was gedateerd en moest worden vervangen. Daarnaast wilden ze het hele woonvertrek anders inrichten en restylen.

De keuken heeft een mooi groot raam waar lekker veel licht naar binnen komt. Dit grote raam is meteen ook de beperking. Er is maar beperkt wandoppervlak waar de keuken tegenaan kan komen, waardoor je telkens weer op dezelfde indelingsmogelijkheid voor de keuken uitkomt. Gerrit en Barbara wilden juist nadrukkelijk een keer wat anders. Ze benadrukken dat ze de originele blik van een architect we l kunnen gebruiken. Niet alleen voor goede ideeën, maar ook om in 3D te kunnen bekijken hoe het eruit komt te zien. En om advies te krijgen voor de afstemming van de nieuwe keuken bij de rest van het interieur.

Wensen en eisen

“We willen het woonvertrek vernieuwen maar we weten niet zo goed wat we met de keuken aanmoeten.”

 

Voldoende ruimte voor eettafel

De keuken mag vrij ingedeeld worden, maar we willen de teakhouten tafel die nu ook in de keuken staat hier houden.

Evenveel bergruimte als in de huidige keuken

We hebben nu voldoende bergruimte in de kasten. Dit mag in de nieuwe keuken niet minder worden.

Aanrecht in L-vorm zoals huidige keuken

De L-vormige indeling van nu is handig. Liefst wel met één apparaten blok met vaatwasser, koelkast en oven.

De ruimte mag niet te ‘vol’ worden door de keuken

De oude keuken maakt de ruimte erg vol. De nieuwe keuken moet er minder log uit zien.

“Door minder bovenkasten toe te passen en in plaats hiervan planken te gebruiken oogt de keuken een stuk ruimer.”

 

Er zijn maar liefst vier ontwerpen gemaakt. Twee met de apparatengroep tegen de zijwand en twee met de apparatengroep tegen de achterwand Dat laatste had duidelijk de voorkeur. De keus voor ontwerp D was vervolgens al snel gemaakt, omdat dit de meest originele oplossing was, aldus de opdrachtgevers. Wel stelden ze voor om de open schappen boven het losse keukenblok te hangen, zodat ze zichtbaar zijn vanuit de eethoek. ‘Al die spullen op de plank maken de keuken gezellig,’ vinden ze. Met de juiste kleurafwerking op de wanden is ervoor gezorgd dat de verschillende materialen in het interieur één geheel vormen. De bamboevloer en de truffelkleurige keuken stonden al vast, daarnaast zijn de meeste meubels van teak hout. Gezamenlijk kwamen we tot de conclusie dat de kleuren Early Dew en Soft Pearl (van Flexa) de keuken en de nieuwe vloer mooi doet matchen met de rest van het interieur. Het resultaat van de verbouwing mag er zijn.

Over dit project is ook een blog geschreven.

“We hebben gekozen voor de meest onconventionele oplossing met een los keukenblok omdat het er bijzonder uitziet en mooi staat bij de eethoek.”