WPML not installed and activated.

Verbouwing appartement Amsterdam

Date: 31/03/2011

Een appartement in de stad heeft voor en nadelen. Je woont dicht bij het stadsleven, cultuur en leuke winkels, maar de woonruimte is vaak beperkt. Door slim om te gaan met de ruimte in een appartement los je je ruimteprobleem op.

In dit Amsterdamse appartement is vooral een gebrek aan ruimte om spullen op te bergen. Daarnaast oogt het appartement klein en vol. Er staan veel losse kasten her en der in het appartement, de slaapkamers zijn ruim, maar de entreehal is donker. Daarnaast lijkt de woonkamer kleiner dan het in werkelijkheid is. Dit komt onder andere door de vele losse spullen in het appartement en de donkere vloeren en wanden.

Wensen en eisen

“Voor de verbouwing was er een gebrek aan ruimte om spullen op te bergen. Daarnaast oogt het appartement onnodig klein en vol.”

Een ruim ingerichte werkplek

Om thuis te werken, met alle paperassen binnen handbereik

Veel meer bergruimte

Voor het opruimen van kleding, jassen, kantoorspullen en allerlei kleine spulletjes

Een minder rommelige woonkamer

De woonkamer moet er altijd opgeruimd en netjes uitzien

Een complete restyling van de woonkamer

Liefst met een gietvloer of cementvloer, en nieuwe wandafwerkingen

“Het appartement krijgt een kastmeubel dat doorloopt van de woonkamer naar de hal. Na de verbouwing krijgt het appartement de uitstraling van een luxe loft.”

Meneer Helderder stelde eerst een aantal simpele ingrepen voor: lichtere muren, vloeren en raambekleding. Het licht komt nu over de gehele breedte diep woning binnen waardoor het huis al snel twee keer zo ruimt oogt. Meneer Helderder ontwierp ook ingrijpender dingen: Een twaalf meter lang kastmeubel dat reikt van vloer tot plafond vervangt alle losse kastjes in de woning. Daarnaast zijn de meeste systeemdeuren verwijderd en vervangen door royale schuifdeuren. Na de verbouwing krijgt het appartement de uitstraling van een luxe loft.

Wil je ook je appartement slimmer inrichten? Of wilt u weten hoe Meneer Helderder u kan helpen bij het realiseren van uw droomhuis? Dan kunt u kennis maken met Meneer Helderder op het gratis architectenspreekuur in Amsterdam of Haarlem. Het architectenspreekuur is op woensdagavond in Amsterdam en op donderdagavond en zaterdagmiddag in Haarlem. Wilt u de situatie liever bij u thuis bespreken? Neem dan contact op met Meneer Helderder werkplaats voor architectuur, om een gratis en vrijblijvende afspraak te maken bij u thuis.