WPML not installed and activated.

Berg rommel op in een mooie inbouwkast: 10 inspirerende voorbeelden

By Meneer Helderder on 10/12/2014 in Droomhuis, inspiratie
0
0

U heeft het vast wel eens gemerkt toen u ging verhuizen: u blijkt ineens over een immense hoeveelheid spullen te beschikken. De forse stapels dozen, die jammer genoeg ook nog eens via de trap naar beneden gesjouwd moeten worden, zijn hier getuige van. Tenzij u een leven als monnik ambieert, zullen deze spullen echt een plek in uw huis moeten hebben. Bij oudere huizen werd hier vaak bij de bouw al rekening mee gehouden: op handige plekken in het huis plaatste men mooie inbouwkasten.

Sinds een paar jaar is de inbouwkast weer helemaal terug. Nu niet alleen voor huishoudelijke apparatuur, maar ook voor kleding, allerhande kleine prullaria en boeken. Maar steeds vaker ook als plek om een TV, computer of een (logeer)bed in te verbergen. Handig, ruimtebesparend en de kamer ziet er altijd netjes uit. Meneer Helderder heeft 10 kastenwanden gevonden die de moeite waard zijn.

1 Kastenmeubel in MJ House van Kombinat Arhitekti

Deze kast biedt enorm veel bergruimte op een plek waar je graag wilt dat er niet teveel rommel rondslingert: in de woonkamer. Het is een strakke kastenwand, met gezellige vakjes waarin men een aantal persoonlijke spullen presenteert. En voor de TV is uiteraard een prominente plek gereserveerd.

2 Kastenwand ‘Potts Point’ Appartement van Anthony Gill Architects

3 Gele kastenwand appartement Renovation van Pedro Varela architect

Briljant! Dit bed schuif je zo ‘de kast’ in. Zo lijkt het. In de kamer erachter bevind zich namelijk nog een bed, die wat hoger is: het bed op de foto schuift hier precies onder. Dit is een efficiënte ruimtebesparende oplossing voor kleinbehuisde mensen.

Deze felgeel gekleurde kast is een echte eyecatcher. Jammer dat hier nog geen spulletjes in staan. Deze kast is ruimtebesparend over de deur heen gebouwd en heeft dichte vakjes voor de rommel en open vakjes voor gezellige prullaria.

4 Minimalistische kastenwand van Minus architectuur en interieur

Deze inbouwkast oogt als een mooie strakke witte wand. De deuren zijn robuust en stijlvol. Achter een van de deuren bevind zich een kleine inloopkast.

5 Kastenmeubel van Tom Lierman

Deze kastenwand is een heel geschikt woonkamermeubel en biedt super veel bergruimte. De TV is bijna niet te zien, omdat deze bijna dezelfde kleur heeft als de kastenwand. Bovendien ligt de TV enigszins verdiept in de achterwandplaat.

6 Inbouwkast met houtopslag – Fairbairn House van Inglis Architects

7 Open kast in Hostel Vila Mariana, Brazilië

Deze kastenwand is prachtig ontworpen. De subtiele naden en handgrepen zijn prachtig. De Overgang van kastenwand naar muur (met open haard) is mooi vormgegeven met een prominent zichtbare houtopslag.

8 Kastenblok in CasaDC2 vanVincent van Duysen

Deze vrolijke open kast bestaat uit een willekeurige verzameling van vakjes. Het servies dat hierin is uitgestald zorgt voor een huiselijke sfeer.

9 Kastenblok in ‘Haus Am Moor’ van Bernardo Bader architects

In deze villa is rondom middenin de woonkamer een groot houten blok opgenomen. In dit blok zijn een trap en een badkamer verscholen. Hier rondom heeft de architect een chique houten kastenwand gemaakt, met extreem veel bergruimte.

Slim, mooi en multifunctioneel: een keuken, kastenwand en gezellige boekenkast in één.

10 Kasten onder vensterbank van Coos-je design

Ook onder het raam zijn mogelijkheden om je spullen op te bergen. In dit voorbeeld is daarmee ook de lelijke convector weggewerkt en een gezellig zitje aangebacht. Wilt u meer inspirerende ramen bekijken? Kijk dan op het pinterest profiel van Meneer Helderder in de categorie inbouwkastenWilt u weten hoe Meneer Helderder u kan helpen bij het realiseren van uw droomhuis? Neem contact op of maak een vrijblijvende afspraak voor meer informatie.

About the Author

Meneer HelderderView all posts by Meneer Helderder

0 Comments

Add comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.