WPML not installed and activated.

Gevoel of verstand? Over keuzes maken voor je droomhuis

By Meneer Helderder on 29/06/2013 in Droomhuis, Uitbreiding, Verbouwing
0
0

Drie ontwerpen voor vergroten van een huis in het bos.

Edward en Marja benaderden Meneer Helderder met een mooie uitdaging: hoe kunnen we onze recreatiewoning in het bos zo uitbreiden dat het een comfortabel woonhuis wordt? De uitdaging zat ‘m in het inpassen van de oplossing in de regelgeving (een streng bestemmingsplan) en de omgeving (de bestaande woning en het bos). Enkele weken geleden presenteerde Meneer Helderder drie mogelijke oplossingen. Edward en Marja waren enthousiast en kregen er zin van om één van de ontwerpen (zelf!) te bouwen. Het moeilijkste was het kiezen: alle ontwerpen vielen in de smaak. De uiteindelijke keuze voor ontwerp B is uiteindelijk grotendeels gebaseerd op gevoel.

Alle door Meneer Helderder gemaakte ontwerpen bieden de nodige extra ruimte in de vorm van een slaapkamer en grotere woonkamer. En alle ontwerpen hebben een moderne vormgeving die toch mooi past bij het bestaande huis. Toch vonden beide opdrachtgevers ontwerp B zowel van binnen als van buiten gezien het meest één geheel met het bestaande huis. De plek van de houtkachel is in dit ontwerp ook ideaal: centraal in het vernieuwde huis, precies tussen de woonkamer en de eetkamer in. Dat het gekozen ontwerp een soepele aansluiting heeft met de huidige woning vertaalt zich ook in een makkelijkere uitvoering.

Gemakkelijker te bouwen

De dakrand van een betaande kleine uitbouw wordt doorgetrokken in de nieuwe aanbouw. Hierdoor lijkt het of de nieuwe uitbouw er altijd gestaan heeft en zal het ontwerp gemakkelijker te bouwen zijn zonder dat er teveel aan het huidige huis gesloopt hoeft te worden. Dit was een belangrijke voorwaarde van de opdrachtgevers die sommige delen van de bouw zelf willen doen.

Nieuw bestemmingsplan

Nu Edward en Marja vol overtuiging hebben gekozen voor ontwerp B kunnen we de realisatiefase in. Er moet nog wel even gewacht worden. Het ontwerp loopt al voor op het nieuwe bestemmingsplan dat in de loop van het 2013 actief wordt. Pas als het nieuwe bestemmingsplan actief is kan de omgevingsvergunning aangevraagd worden. Om het zekere voor het onzekere te nemen is er al overlegd met de gemeente over de inpassing van de plannen in de nieuwe bestemmingsregels. Zowel Bouw en woningtoezicht als de Welstand hebben al een blik geworpen op de plannen en zien geen problemen voor het verkrijgen van een omgevingsvergunning. Medio september wordt het project hervat. Meneer Helderder maakt dan de vergunningstekeningen en dient de aanvraag van de omgevingsvergunning in.

Lees meer over de verbouwing van deze woning in het bos. Wilt u weten hoe Meneer Helderder u kan helpen bij het realiseren van uw droomhuis? Neem contact op of maak een vrijblijvende afspraak voor meer informatie.

About the Author

Meneer HelderderView all posts by Meneer Helderder

0 Comments

Add comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.