WPML not installed and activated.

Meer huis voor hetzelfde geld

By Meneer Helderder on 10/02/2013 in Droomhuis, Nieuwbouw
0
2

Zelf bouwen wordt steeds gewoner.

In Nederland kennen we geen traditie van zelf bouwen. Volgens Adri Duivesteijn (oud-wethouder van de gemeente Almere en daar aanjager van vele zelfbouwinitiatieven) was het zestig jaar lang de norm om in de rij te staan om je woning te mogen krijgen. De tijden zijn veranderd: zelf bouwen, ook wel bekend als particulier opdrachtgeverschap, is bezig met een onstuimige opmars. 

‘Particulier opdrachtgeverschap symboliseert de verandering waarin mensen eigenlijk gewoon zelf hun woning vorm kunnen geven’, zegt Adri Duivesteijn. Woningzoekenden zijn hierdoor niet meer afhankelijk van het beperkte aanbod van de marktpartijen zoals ontwikkelaars en aannemers. Duurder dan het kopen van een kant en klare woning hoeft het niet te zijn. ‘Als je met een goede architect en een goede bouwbegeleider je eigen huis ontwikkelt en je weet dat op een slimme manier bij een aannemer weg te zetten, dan krijg je meer volume,’ aldus Adri Duivesteijn. Meer huis voor hetzelfde geld dus. Je hebt daarnaast de vrijheid om helemaal zelf te bepalen hoe je huis eruit komt te zien, zowel van binnen als van buiten. De zelfbouwers in de video zijn het hiermee eens. ‘Onze architect is juist heel erg bezig met òns huis bouwen en niet met zijn huis bouwen.’

Binnenkijken

Naast de introductievideo zijn er nog meer korte video’s geplaatst die de moeite van het bekijken waard zijn als u geïnteresseerd bent in zelfbouw. De verhalen zijn leuk, maar ik vind het eigenlijk nog leuker om te zien hoe de huizen van zelfbouwers er van binnen uit zien.

Wilt u weten hoe Meneer Helderder u kan helpen met het (zelf) bouwen van uw droomhuis? Neem contact op of maak een vrijblijvende afspraak voor meer informatie.

0 Comments

Add comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.