WPML not installed and activated.

De top 10 mooiste en meest inspirerende daklichten

By Meneer Helderder on 11/07/2014 in Droomhuis
0
0

Licht dat van boven door een dakraam of lichtkoepel komt is niet alleen intenser, maar vaak ook mooier dan licht dat door een gewoon raam komt. Kerken en musea maken hier veelvuldig gebruik van, maar in de meeste huizen worden de mogelijkheden van het prachtige licht dat van boven komt nog onderbenut. Het is iedere keer weer indrukwekkend om te zien hoe een mooi ontworpen dakraam een doodgewoon huis heel bijzonder kan maken. Beelden zeggen meer dan woorden: Meneer Helderder heeft 10 prachtige voorbeelden voor u geselecteerd.

 1 Alison Brook – Lens huis

Door de naam ‘Lens huis’, is het niet duidelijk of dit een kantoor is of een huis. Maar omdat het plafond werkelijk prachtig is vormgegeven kan Meneer Helderder het niet laten om toch een keertje te sjoemelen. En dan maar goed ook! Dit ‘huis’ staat met stipt op 1.

2 ODOS Architects – Grange Gorman residence

3 David Jameson – Record huis

De trap is samen met de boekenkast zo mooi vormgegeven dat je dit niet meer weg wil stoppen in een donker hoekje… Dan maar in de spotlights: een strak vormgegeven langwerpige vlakke lichtkoepel is de finishing touch voor deze mooie trap.

Een strakke vlakke lichtkoepel die zich rondom een witgeschilderde baksteenwand vouwt. Erg mooi, omdat deze plek normaal gesproken een donkere onbruikbare hoek zou opleveren. Meneer Helderder vindt ook het strijklicht over de oneffen, wit geverfde bakstenen mooi.

4 Concrete Slit huis

De donkere overloop die zich in veel huizen bevind bij de trap, de badkamer en de slaapkamers klinkt u vast bekend. Het kan ook anders. Een royaal dakraam zorgt ervoor dat de bewoners hier nooit overdag een lamp aan hoeven te doen. Toch brand er een wandlamp. Waarom dit zo is, is ook voor Meneer Helderder een raadsel… Misschien vergeten uit te doen?

5 Dynamo Studio – loft

Een zolder is een handige bergruimte, maar kan ook prima bewoond worden. Bij deze woning is groots uitgepakt, met een enorme raampartij. Het had hier warm kunnen worden in de zomer, maar dankzij een goede zonwering en ventilatiesysteem wordt dat voorkomen.

 

6 Powerhouse Company – Deens zomerhuis

7 Rik Joy – Woodstock Farm

Meerdere dakramen en een bijzonder gevormd plafond zorgen voor een fantastisch lichtspel. Omdat dit huis nogal lijkt op het ‘Lens house’ die op 1 staat heb ik deze op zes gezet. Het had ook andersom kunnen zijn.

Links in de hoek van het raam staat een verrekijkertje, maar een sterrenkijker zou hier beter volstaan. De knik van gewoon raam naar dakraam geven een mooi uitzicht op de bomen rondom deze woning.

8 Berschneider+Berschneider – Neumarkt huis

Een gigantisch raam en een wat kleiner daklicht. Het daklicht voegt ondanks het kleine formaat veel toe.  Daar op die hoekbank zie ik mezelf heerlijk ontspannen een boekje lezen als de regen op het glas van de vlakke lichtkoepel klettert.

9 Fearns Studio – Bondi house

10 Architect onbekend – keuken in woonhuis

Veel licht, daar worden mensen blij van, en bloemen ook. Hier is dat goed begrepen en mooi gecombineerd met een dubbelhoge ruimte waardoor heel veel licht de woning in komt.

Deze keuken is in een uitbouw geplaatst, maar er was geen plek meer voor een raam. Daarom kwam er een dakraam. In de keuken is heerlijk veel daglicht om een lekker maaltje te bereiden. De keuken is open naar de woonkamer toe, de woning is hierdoor lichter geworden dan het voor de verbouwing was.

Vind meer inspiratie voor daklichten op het pinterest profiel van Meneer Helderder in de categorie daklichten en dakramenWilt u weten hoe Meneer Helderder u kan helpen bij het realiseren van uw droomhuis? Neem contact op of maak een vrijblijvende afspraak voor meer informatie.

About the Author

Meneer HelderderView all posts by Meneer Helderder

0 Comments

Add comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.