WPML not installed and activated.

Top 10 mooiste en inspirerendste trappen volgens Meneer Helderder

By Meneer Helderder on 26/07/2014 in Droomhuis, Nieuwbouw
0
0

Met een trap kom je een verdieping hoger, maar het oog wil ook wat vindt Meneer Helderder. Juist omdat een trap meestal letterlijk het middelpunt is van een woning. Soms wordt een trap weggemoffeld. Als het een niet al te mooie uitvoering is is dat misschien beter. Meneer Helderder heeft tien trappen geselecteerd die wèl gezien mogen worden.

1 Trap met dressoir

Meneer Helderder weet niet hoe deze trap het best omschreven kan worden. Het is een trap die niet doorloopt tot de grond. Onder de trap is een lang dressoir gemaakt die tevens dienst doet als optrede van de trap. Erg bijzonder.

2 Luxe trap

3 Witte wenteltrap

Deze luxe trap is ontworpen door de belgische architect Vincent van Duysen. Deze architect kan geweldige dingen maken met baksteen, natuursteen, staal en hout. Meestal wel voor luxe villa’s en luxe appartementen, want de materialen die hij gebruikt zijn niet goedkoop. De muren rondom deze trap zijn van travertijn. De trap is minimalistisch vormgegeven en er is veel aandacht besteed aan het mooie lichtspel rondom de trap.

Deze trap is de eyecatcher van de woonkamer. De trap baant zich al draaiend een weg naar de eerste en tweede verdieping. Een mooi detail is de verlichting, in de vorm van glazen bollen, die zich in het hart van de trap bevinden.

4 Trap met glijbaan

5 Lichtgewicht stalen trap

Als u nieuwe trap wilt, de ruimte heeft en kinderen heeft dan maakt u er natuurlijk een glijbaan naast. Zo is de trap niet alleen handig om naar boven te gaan, maar ook een leuke binnenspeelplaats voor de kids. Het idee is vooral sympathiek voor kinderopvangcentra en scholen.

Meneer Helderder is onder de indruk van deze lichtgewicht trap. De trap is gemaakt van zeer dunne stalen treden en opgehangen aan staalkabels. U moet niet bang aangelegd zijn om deze trap te beklimmen: de trap is voldoende sterk, maar de open stootborden en slanke handgrepen zullen voor sommigen wat fragiel overkomen.

6 Trap met multifunctionele balustrade

7 Industriële trap

Een balustrade wordt meestal geplaatst om te voorkomen dat de trapgebruiker naar beneden valt. Deze trap heeft er een nieuwe dimensie aan gegeven: de balustrade is uitgevoerd als boekenkastje. Het is niet alleen handig, maar ziet er ook nog eens heel gezellig uit.

Deze trap voegt zich mooi in een oud gerenoveerd pand: een pakhuis waarin een loftwoning is gemaakt. De trap is robuust, gemaakt uit één stuk staal. De optrede vindt Meneer Helderder minder fraai. Daar stoot je snel met je scheenbenen tegenaan als je niet oplet.

8 Houten trap (1)

9 houten trap (2)

Trappen bestaan vaak uit verschillende onderdelen zoals treden, handgreep en trappaal. Deze trap lijkt echter uit één stuk hout gemaakt te zijn. Toch is het niet zo alle onderdelen gaan naadloos in elkaar over. Het is een ontwerp van een trap voor een huis in Spanje, gemaakt door Agraz Arquitecto.

Deze trap, ontworpen door Cody Architects, is goed gelukt omdat de trap heel mooi ingepast is in de woning. De trap is mooi vormgegeven en verbindt verschillende vertrekken in het huis met elkaar.

10 Betonnen trap

Beton is ook erg geschikt om trappen van te maken. Veel vluchttrappen zijn gemaakt van beton, maar die zien er niet zo mooi uit als deze trap. Deze trap, een ontwerp van AFGH architects, is vormgegeven rond de betonnen open haard in een woonkamer waarin alle vloeren en wanden ook van beton gemaakt zijn.

Vind meer inspiratie voor trappen op het pinterest profiel van Meneer Helderder in de categorie trappenWilt u weten hoe Meneer Helderder u kan helpen bij het realiseren van uw droomhuis? Neem contact op of maak een vrijblijvende afspraak voor meer informatie.

 

About the Author

Meneer HelderderView all posts by Meneer Helderder

0 Comments

Add comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.