WPML not installed and activated.

Aanbouwen of efficiënter inrichten?

By Meneer Helderder on 31/05/2013 in Droomhuis, Keuken, Renovatie, Verbouwing, Woonkamer
0
0

Aanbouwen of anders inrichten?

Geke en Jan wilden hun nieuw gekochte huis direct onder handen nemen om er echt hùn huis van te maken. Ze hadden hierover waren al veel ideeën. Aan Meneer Helderder is gevraagd om duidelijkheid te scheppen in hun plannen: bouwen we een stuk aan het huis of delen we het bestaande huis handiger in? En wat doen we met de badkamer als het huis handiger wordt ingedeeld: blijft deze op de begane grond, of is het beter om deze te verplaatsen naar bovenverdieping? Meneer Helderder heeft op basis van de woonwensen van Geke en Jan drie ontwerpen gemaakt.

Naast praktische oplossingen voor een nieuwe inrichting was er ook een vurige wens: een mooie glazen houtkachel die zichtbaar is vanuit zowel de zithoek als de eethoek. Voor de plaatsing van de rookgasafvoer, die natuurlijk niet overal zomaar geplaatst kan worden, gelden beperkingen. Dit is een puzzel die aan Meneer Helderder over kan worden gelaten. Vlakbij de nieuwe houtkachel moet een royale hoekbank komen. En de donkere keuken van nu moet omgetoverd worden naar een open, lichte leefkeuken met liefst zoveel mogelijk werkblad. Naast het gebrek aan ruimte vinden Geke en Jan de woning nu nog wat te hokkerig en te donker. Gelukkig zijn dit allemaal dingen die op te lossen zijn en dat blijkt uit de ontwerpen die Meneer Helderder heeft gemaakt. 

Ontwerp A is het resultaat van gepuzzel op de vierkante meter: de winst is dat de badkamer gewoon op zijn plaats blijft. Het oppervlak van de bestaande woonkamer wordt door een zeer efficiënte indeling met weinig aanpassingen maximaal benut en aangepast aan de persoonlijke woonwensen van Geke en Jan. De kosten die bespaard worden door het behoud van de badkamer zijn een groot voordeel. De tegenhanger hiervan is ontwerp C: de aanbouw biedt de nodige ruimte voor het hele gezin, en ook hier kan de badkamer gewoon beneden blijven, maar dan is er wel een grotere verbouwing nodig.

Er gekozen voor de gulden middenweg in de vorm van ontwerp B: de badkamer beneden wordt gesloopt en naar de bovenverdieping verplaatst. De gesloopte badkamer levert flink wat ruimte op dat uiteindelijk plaats biedt aan een hoekbank. Zowel de hal als de woonkamer krijgen nu een rustiger aanblik omdat de loze hoeken en wanden zijn verdwenen. Het woonvertrek wordt flink onder handen genomen: ramen worden vergroot voor een mooier uitzicht op de weilanden en meer lichtinval, de huidige keuken wordt opengebroken en flink vernieuwd. Het eindresultaat is dat het woonvertrek wel 2 keer zo groot zal lijken, ondanks dat er geen enkele vierkante meter extra is bijgebouwd.

De verbouwing is inmiddels afgerond en is te bewonderen op de projectenpagina van dit projectWilt u weten hoe Meneer Helderder u kan helpen bij het realiseren van uw droomhuis? Neem contact op of maak een vrijblijvende afspraak voor meer informatie.

 

Wensen van de opdrachtgevers:

  • Een royale leefkeuken met plaats voor een flinke eettafel
  • Een zithoek met plaats voor een grote hoekbank
  • Een houtkachel die zichtbaar is vanuit de leefkeuken en vanuit woonkamer
  • Een minder hokkerige indeling, meer zicht op de omgeving en meer lichtinval

About the Author

Meneer HelderderView all posts by Meneer Helderder

0 Comments

Add comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.