WPML not installed and activated.

De 10 mooiste ramen en vensters volgens Meneer Helderder

By Meneer Helderder on 07/11/2014 in Droomhuis, Slaapkamer, Woonkamer
0
1

Op mijn blog over de top 10 mooiste en meest inspirerende daklichten heb ik erg veel positieve reacties gehad. Men vond het inspirerend om te zien hoe een simpel dakraam heel bijzonder licht in een woning brengt. De gekozen daklichten zijn allemaal met zorg en liefde vormgegeven: er is door de architect veel aandacht besteed aan de details. Hetzelfde geldt ook voor ramen: een goed ontworpen raam kan een doodgewoon huis heel bijzonder of persoonlijk maken. Beoordeel het zelf maar. Meneer Helderder heeft 10 prachtige voorbeelden voor u geselecteerd.

1 Domo Arquitetos – Migliari Guimaraes residence

In deze ruimte zijn een aantal hoge ramen geplaatst. Niet voor het uitzicht, maar vooral om ervoor te zorgen dat het licht diep in de woning door dringt. Het indirecte licht zorgt voor een prettige gelijkmatige belichting van het vertrek.

2 Minus Interieurarchitecten – Raam badkamer en slaapkamer

3 Architect onbekend – 4 faceted house in London

Het langgerekte raam brengt veel daglicht naar binnen.Voor raam is een strak, luxueus meubel gemaakt. Aan het eind van het meubel bevind zicht een badkuip: de bewoners kunnen heerlijk badderen en gelijktijdig genieten van het weidse uitzicht. Dankzij het langgerekte raam gaat de slaapkamer naadloos over in de badkamer. Hierdoor lijkt het vertrek extra ruim.

Het grote raam in de gevel gaat bijna naadloos over in een even zo groot dakraam. Dit geeft een mooi effect. Logisch dat de bewoners de eettafel onder het dakraam gezet hebben. Op een koude dag kun je hier prima binnen zitten, met tòch het gevoel alsof je een beetje buiten bent.

4 Claesson Koivisto Rune – Villa Widlund

5 Graux en Baeyens architects – 6 House G-S

De Villa in Zweden is op zo’n prachtige plek gebouwd, dat je bijna niks anders kan doen dan een enorme glaspartij bouwen in de richting van de zee. Hier heb je je huis bijna niet meer nodig: hier is men liever buiten dan binnen. Voor de architect zal dit de reden zijn geweest om het huis heel minimalistisch te houden. De witte muren en slanke kozijnen leiden de aandacht niet teveel af van de mooie omgeving. Meer over deze villa kunt u lezen op Dezeen.

Dit raam bevind zich in een loftappartement in een omgebouwd pakhuis. Een breed kader rondom het raam maken een robuuste opening in de dikke pakhuis wanden.

6 Graus en Baeyens architects – House KCV

7 Peter Guthrie – Vrijstaand huis

Deze appartementen hebben een enorm houten schuifraam. Voor dit raam is, nagenoeg onzichtbaar, een glazen balustrade geplaatst. Op een mooie dag staan hier veel ramen open. Sommige bewoners genieten dan, zo dicht mogelijk achter de balustrade, van de warme zonnestralen.

Deze kamer is zo’n 5 meter hoog, wat heel bijzonder is voor een woonhuis. Het hoge raam maakt het af : de bijzondere vorm van deze ruimte wordt door het raam benadrukt. Als je de stoel en de boekenkasten wegdenkt zou je denken dat dit een moderne kerk is.

8 Dick van Gameren – Villa 4.0

Deze villa is al 4 keer verbouwd sinds de oplevering in de jaren 70. De laatste verbouwing was het meest radicaal. Van een donker en hokkerig huis heeft Dick van Gameren een lichte, moderne villa gemaakt. Het huis doet me een beetje denken aan Star Trek.

9 NU architectuuratelier – Kessel-Lo huis

Dit raam is het meest multifunctionele raam dat Meneer Helderder ooit heeft gezien. Op de vensterbank kun je heerlijk chillen, er is een deur waardoor je naar de tuin kan en er is een trap verwerkt in de nis van het kozijn. Een groots raam met veel mogelijkheden.

10 Christopher Polly Architect – Elliot Ripper house

In deze slaapkamer word ik graag wakker op een frisse lentemorgen: licht en frisse lucht kunnen onbelemmerd de kamer binnenstromen. Zo wordt een mens kwiek wakker om de dag goed te beginnen.

Wilt u meer inspirerende ramen bekijken? Lees dan ook de blog over daklichten en dakramen. En kijk op het pinterest profiel van Meneer Helderder in de categorie gevelopeningenWilt u weten hoe Meneer Helderder u kan helpen bij het realiseren van uw droomhuis? Neem contact op of maak een vrijblijvende afspraak voor meer informatie.

About the Author

Meneer HelderderView all posts by Meneer Helderder

0 Comments

Add comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.